Op zondag 20 maart mocht ik in Vlaardingen weer een paar uurtjes trappen op de spinningfiets voor het goede doel. Op deze dag werd er in heel Nederland geld opgehaald voor stichting ‘Villa Joep’. Deze stichting gaat het geld besteden aan verder onderzoek naar Neuroblastoomkanker. Deze vorm van kanker krijgt in Nederland nog steeds veel te weinig aandacht. Dit komt deels omdat er relatief weinig kinderen zijn die lijden aan deze vreselijke ziekte (gemiddeld zo’n 25 per jaar). Door het gebrek aan kennis geneest op dit moment helaas slechts 20 procent.

Vorig jaar hebben we in het Sophia Kinderziekenhuis en het Ronald McDonald-huis Elise en Michiel leren kennen, zij zijn de ouders van ‘Anne’. Na een lijdensweg van een jaar lang met diverse zware behandelingen waaronder chemotherapie plus nog een aanvullende levertransplantatie in Brussel lijkt het nu gelukkig de goede kant op te gaan voor de kleine Anne. Ik hoop van harte dat Elise en Michiel vanaf nu het normale leven weer kunnen gaan oppakken.

Ik hoefde dan ook niet al te lang na te denken toen ik werd gevraagd om mee te fietsen in het team van Elise. Ik heb zelfs nog een uurtje langer mogen zweten omdat Elise als ‘special guest’ mee mocht fietsen op het hoofdpodium naast Leontien van Moorsel. Het was een mooi evenement in Vlaardingen waar 150 fietsen continu werden bezet door diverse sportieve teams. Van ’s ochtends 8 uur tot ’s middags 16.00 uur werd er door veel mensen zwaar afgezien. En niet onbelangrijk: er werd 132.000 euro opgehaald voor Villa Joep. Aan alle sponsoren en vrijwilligers: Keep up the good work.

http://www.villajoep.nl/

CU…… Ingmar