Ieder jaar proberen we weer met een vaste groep vrienden een huisje te huren voor een sportief weekendje. De gouden regel voor dit weekend blijft dat alle kids gewoon lekker thuis blijven of leuk gaan logeren bij opa en oma. Onze voorkeur gaat daarbij dan altijd uit naar een super luxe villa geschikt voor minimaal 18 personen en voorzien van sauna, zwembad, openhaard en voldoende tennisbanen. Ik hoop dat u begrijpt dat het vinden van een dergelijk geschikte accommodatie geen eenvoudige opgave is. Daarom zijn we ook dit jaar weer gewoon richting de Ardennen gereden waar we een huisje hebben gevonden dat ons prima bevalt. In Waimes (we hebben overigens nog steeds geen idee hoe we het nu uit moeten spreken) vlak bij Robertville hebben we ons weer prima vermaakt. Dit jaar geen sneeuw en regen zoals drie jaar geleden, maar heerlijk voorjaarsweer met veel zon en hoge temperaturen. Dat werd dus tijd voor korte broeken, de zonnebril en ’s avonds een heerlijke barbecue.

Maar we waren natuurlijk niet helemaal naar de Ardennen gereden om alleen maar in de zon te zitten, een aantal sportieve activiteiten mochten natuurlijk niet ontbreken. De eerste activiteit werd op vrijdagavond al door Revelino op het programma gezet, namelijk: ‘Opel uit greppel trekken’ ………dit spelletje werd gewonnen door Theo. Op zaterdag zijn we richting Spa gereden voor een ‘Challenge parcours’. Dit is een soort van hindernisbaan op hoogte tussen de bomen gemaakt van touwen, netten en planken. Ondanks dat de veiligheid werd gewaarborgd door een gordel met twee veiligheidskoorden bleek mijn hoogtevrees toch voor klamme handjes te zorgen, blij dat ik weer met twee benen op de grond kon staan. En op zondag werd er voor het ontbijt nog traditioneel hardgelopen door de groep en was er ’s middags nog tijd voor een leuk potje tennis. Wel jammer dat de acht buitenbanen niet toegankelijk waren met dat mooie weer. We hebben nu in ieder geval weer een reden om volgend jaar terug te gaan.

CU……. Ingmar